Programma's

 

De verantwoordelijke arts stuurt voor het netwerk de uitoefening van de basisopdrachten of functies in de verschillende programma’s aan. Daarnaast kan hij of zij klinische activiteiten uitvoeren. Samen met de netwerkcoördinatie gaat de verantwoordelijke arts na op welke manier programma’s kunnen worden bijgestuurd om beter te beantwoorden aan de noden van kinderen en jongeren met psychische of psychiatrische problemen en hun context, en welke rol de verantwoordelijke arts hierin kan spelen. Specifiek in het programma crisiszorg is hij of zij verantwoordelijk voor de klinische werking van het team dat instaat voor de mobiele crisiszorg. De taken van de verantwoordelijke arts worden onder maximum twee personen verdeeld.

De eigenlijke organisatie en coördinatie van het overleg in het netwerk behoren tot de exclusieve verantwoordelijkheden van de netwerkcoördinatie.

Er wordt per netwerk een jaarlijks budget van 175.000 euro voor 1 voltijdse functie (38u) voorzien. De rol en de financiering van de verantwoordelijke arts zullen in de loop van elke fase van implementatie van het nieuw beleid worden geëvalueerd en, indien nodig, worden bijgestuurd.